درس یازدهم عید مسلمانان هدیه سوم ابتدایی
اهداف درس یازدهم عید مسلمانان هدیه سوم ابتدایی
1 آشنایی با برخی مراسم و احکام مربوط به روزه و عید فطر
2 اشتیاق به شرکت در مراسم مربوط به روزه و عید فطر
3 مشارکت در مراسم مربوط به روزه، عید فطر و نماز آن
4 آشنایی با پیام قرآنی.
مفاهیم کلیدی
عید فطر
روزه
نماز عید فطر
در فرهنگ اسلامى اولین روز ماه شوال به عنوان عید فطر و جشن بازگشت به فطرت معین شده است؛
زیرا روزه داران در طول ماه رمضان با ارتباط هاى پى در پى با خداوند متعال و استغفار از گناهان به تصفیهٔ روح و جان خویش همت گماشته و ازپ تمام آلودگى هاى ظاهرى و باطنى که بر خلاف فطرت آنهاست، خود را پاک نموده و به فطرت واقعى خود برمى گردند.
حضرت على علیه السلام مى فرماید این، عید کسى است که خدا روزه اش را پذیرفته و نماز او را ستوده است و هر روز که خدا نافرمانى نشود، آن روز، عید است
در روز عید فطر، گویى یک مسلمان از نو متولد مى شود؛ زیرا از تمام آلودگى ها و پلیدى ها پاک شده و کمترین پاداش خود را که پاکى و پاکیزگى است دریافت می نماید.
حضرت على علیه السلام مى فرماید اى بندگان خدا، بدانید که کوچک ترین چیزى که براى مردان و زنان روزه دار است، این است که فرشته اى در روز آخر ماه مبارک رمضان به آنها ندا مى دهد: اى بندگان خدا، بشارتتان باد که (خداوند متعال ) تمام گناهان گذشته شما را آمرزید، پس بنگرید که بعد از این چگونه عمل خواهید کرد
گفت وگو کنیم درس یازدهم عید مسلمانان هدیه سوم ابتدایی
چرا مسلمانان هر سال روز عید فطر جشن می گیرند و این روز را به یکدیگر تبریک می گویند ؟
مسلمانان با یک ماه روزه داری و موفقیت در روزه گرفتن، از اینکه توانستند دستور خدا را انجام دهند، خوشحال شده و این روز را عید می گیرند.
اعمال و آداب عید فطر و نماز عید فطر
1 -خواندن تکبیر روز عید: اللّٰهُ أَکۡبَرُ، اللّٰهُ أَکۡبَرُ، لاَ إلَهَ إلَّ اللّٰهُ وَ اللّٰهُ أَکۡبَرُ، اللّٰهُ أَکۡبَرُ وَ للِّٰه الۡحَمۡدُ الۡحَمۡدُ للِّٰه عَلَی مَا هَدَانَا وَ لَهُ الشُّکۡرُ عَلَی مَا أَوۡلاَنَا.
2 -به جا آوردن نماز عید فطر
3 -پوشیدن لبا سهای نو و مناسب و خوشبو کردن خود
4- دیدار با دوستان و آشنایان و تبریک عید به آنان.